Home » Tips » Snel tekst samenvoegen in Excel is zo geregeld!

Snel tekst samenvoegen in Excel is zo geregeld!

Schermafbeelding-2020-12-08-om-13.47.57

In een eerder artikel hebben we je alles verteld over cellen samenvoegen en centreren. Dit gebruik je bijvoorbeeld als je het jaartal boven een reeks kolommen wilt plaatsen. Soms heb je een bestand met in verschillende kolommen tekstvelden waarvan je de tekst snel wilt samenvoegen in Excel. Dit is dus iets anders dan cellen samenvoegen. Gelukkig is het samenvoegen van tekst in Excel ook heel eenvoudig. We werken het tekst samenvoegen Excel uit in onderstaand voorbeeld van een adressenbestand.

Je basisdata

Alles start met de basisdata waarvan je de tekst wilt samenvoegen. Dit trucje heb je bijvoorbeeld vaak nodig in adressenbestanden waarbij je naam, adres en postcode mooi in een cel wilt tonen. Daarbij is het bijvoorbeeld belangrijk dat je wel een spatie ziet tussen de verschillende elementen van de adresregel. Je wilt niet: dhr.W.PietersGrotestraat31234BVAppingedam, maar je wilt dat alles netjes gescheiden is, dus dhr. W. Pieters Grotestraat3 1234BV Appingedam. Wij gebruiken het onderstaande bestand als voorbeeld om een en ander uit te leggen:

Snel tekst samenvoegen Excel

Stel nu dat je in kolom I in bovenstaand voorbeeld graag een mooie samenvoeging wilt van alle gegevens in de kolommen A tot en met G. Heel belangrijk is het nu dat je de spaties zoals hierboven beschreven alvast in de bronkolommen zet, dus kolom A2 dhr.{spatie}. Alleen dan krijgt je met spatie gescheiden tekst samengevoegd. Je gaat daarna als volgt te werk:

  • Typ in cel I2 = tekst.samenv
  • De formule voor tekst samenvoegen verschijnt nu vanzelf:
Tekst samenvoegen Excel
  • Je voert nu iedere cel apart in gevolgd door ;
Een handig adressenbestand maken
  • Of je gebruikt de Wizard in Excel voor de formule tekst.samenv:
Teskt samenvoegen Excel met behulp van de Wizard
  • Als je nu op enter drukt zul je zien dat de tekst succesvol is samengevoegd:

Je hebt nu succesvol tekst samengevoegd in Excel. Heb je nog vragen of misschien een handige tip voor ons? Reageer dan onder dit artikel.

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 gedachte over “Snel tekst samenvoegen in Excel is zo geregeld!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.