Home » Tips » Sjablonen » Huiswerk plannen in Excel met download
Schermafbeelding-2020-11-23-om-08.49.55

Excel is een heel handig programma om planningen in te maken. In dit bestand leggen we je alles uit over huiswerk plannen in Excel met download van onze voorbeeld planning. Deze planning kun je zelf helemaal aanpassen naar jouw wensen.

Downloaden maar!

De eerste stap op weg naar het huiswerk planning in Excel is het downloaden van ons bestand met huiswerk planning dat onderaan dit artikel staat. Sla dit bestand op je computer op. Bewaar het bij voorkeur op een plaats waar je er eenvoudig bij kan, ook als je op schoon bent of als je bijvoorbeeld vrienden of vriendinnen je huiswerk gaat maken.

Huiswerk plannen, hoe doe ik dat?!

Veel jongeren plannen lange tijd hun huiswerk niet vooruit. Tot het moment dat dat niet meer gaat, omdat een toets bijvoorbeeld te groot is om een dag van tevoren te leren. Dan komen ze erachter dat het toch handig is om het huiswerk te plannen. Wil je weten hoe zo’n planning aanpakt, lees dan het artikel planning maken op de middelbare school op overkinderen.nl. In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een planning maakt op basis van Magister of Som2Day en worden de belangrijkste valkuilen bij het plannen toegelicht.

Aan de slag met huiswerk plannen in Excel met handige download

Je hebt kunnen lezen hoe je moet plannen en je hebt het download bestand op je computer opgeslagen. Nu kun je gaan plannen. Open het bestand en ga als volgt te werk:

  • Open magister of Som2Day en kijk bij je huiswerk van morgen
  • Noteer het huiswerk van morgen in Excel bij de betreffende vakken in de kolom van vandaag, bijvoorbeeld maandag.
  • Nu ga je naar overmorgen in Magister of Som2Day. Kijk wat het huiswerk is en bepaal wat je vandaag al kan doen en wat je naar morgen wilt verplaatsen. Noteer ook dit in Excel.
  • Zo ga je verder met al het andere huiswerk voor de komende dagen. Verdeel het realistisch.
  • Toetsen wil je natuurlijk heel goed in beeld hebben. Heb je bijvoorbeeld aanstaande vrijdag een toets Nederlands? Schrijf dan bij vrijdag bij Nederlands het woord TOETS en markeer het geel. Zo is het duidelijk dat er iets belangrijks aan zit te komen. Verdeel het leerwerk voor die toets over de komende dagen.
  • Nu kun je aan de slag met je huiswerk. Heb je een taak af? Markeer deze dan blauw in je Excel-bestand. Als je alles af hebt, kun je de kolom verwijderen.
huiswerk plannen in Excel met deze handige download

We hebben je nu alles verteld over het huiswerk plannen in Excel met download zodat je direct aan de slag kan. Heb je nog vragen? Of denk je dat het bestand nog slimmer kan? Laat het ons dan weten in de reacties. Veel succes met plannen!

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.