Home » Tips » Sjablonen » Gebruik handige sjablonen in Excel

Gebruik handige sjablonen in Excel

Schermafbeelding-2020-10-21-om-11.36.42

Als je een excel werkblad aanmaakt, hoef je niet altijd zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Gebruik handige sjablonen in Excel. Excel heeft voor veel onderwerpen als voorbeeld werkbladen voor je gemaakt. Je vindt er bijvoorbeeld sjablonen voor het maken van verschillende soorten lijsten, een urenverantwoording of zelfs voor een financieel verslag. Als je gebruik maakt van zo’n handig sjabloon kun je deze uiteraard helemaal aanpassen en aanvullen naar je eigen wensen. We leggen je hieronder uit waar je deze sjablonen kan vinden en hoe je ze eenvoudig zelf naar jouw wensen omzet.

Hoe maak je gebruik van sjablonen in Excel

Als je gebruik wilt maken van een sjabloon dan ga je als volgt te werk:

  • Open Excel
  • Klik rechtsboven aan op Meer sjablonen
  • Je krijgt nu dit scherm
Overzicht van handige sjablonen in Excel.
  • Kies nu een sjabloon dat past bij het onderwerp waarover jij een excel werkblad wilt maken. We gaan even uit van “Een lijst maken”
  • Het sjabloon “een lijst maken” ziet er als volgt uit:
Voorbeeld van het sjabloon "Een lijst maken" in Excel.

Alle onderdelen kun je nu naar wens aanpassen. Je kunt kolommen verwijderen, maar ook toevoegen. Wil je eenzelfde kolom als notities erbij? Kopieer en plak deze kolom dan naar een andere kolom en pas de kop aan naar wens. Een voorbeeld van hoe wij het hebben aangepast:

Voorbeeld van gebruik handig sjabloon in Excel.

Zoals je ziet hebben wij een extra kolom toegevoegd “vervangen ja/nee”. Doordat we deze kolom hebben gekopieerd en geplakt, maakt deze gebruik van dezelfde sorteringsmogelijkheid. Ook hebben we de kopjes van de kolommen aangepast van “Notities” naar “Oud of nieuw”. Als je de lijst langer wilt maken, kun je bovendien gewoon doortypen op de volgende regels. Deze worden dan automatisch meegenomen in het filter.

Dus, gebruik handige sjablonen in Excel pas ze aan en maak ze op die manier helemaal naar jouw wens! Je zult zien dat het je veel tijd kan schelen.

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.